Ömer Yılmaz
ÖMER YILMAZ

Ömer Yılmaz
Kişisel Web Sayfası

BU WEB SİTESİ ÖMER YILMAZ'IN HATIRASINI YAŞATMAK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.

Facebook Youtube
Kimdir?

Ömer Yılmaz Kimdir?

1953 yılında Trabzon’da doğan sanatçı müzik kariyerine 1974’te Ankara Devlet Operası’nda başladı. Ottavio Gallo, N.Nikolov, Roman Verlinsky ve İhsan Şenol ile opera üzerine ustalık eğitimi aldı. Sevil Berberi, Don Giovanni, Alayın Kızı, Rita, Carmina Burana, Prens Igor, Sihirli Flüt, Rigoletto, Faust, Yunus Emre, gibi 30’un üzerinde eserin başrollerini defalarca oynadı. . Bunun yanısıra Rusya, Moldava, Bosna, Kazakistan, Azerbaycan, Almanya, Çin, Singapur, Hong-Kong, Amerika , Avusturya, ve İtalya, sanatıyla kültür elçiliği yaptığı yerlerden bazılarıdır. Sanatçı, 2002 Dünya Kupası’nda Ulusal Marşımızı seslendirme gururunu yaşamıştır. Yılmaz ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümünde öğretim görevlisi olarak iki yıl çalışmıştır.

Yurtiçinde de çeşitli turnelere ve İzmir, Efes, İstanbul gibi uluslararası festivallere katılan sanatçı, son olarak 11. Aspendos Festivalinde Carmina Burana, Yunus Emre ve Rigoletto olmak üzere üç eserin başrollerini seslendirmiştir

Sanatçının kariyerinde halk müziği ile ilgili konserlerin önemli bir rolü vardır. Sanatçı türküleri opera stili söyleyiş ile otantik söyleyiş arası çok özel bir stilde seslendirmiştir Türküleri, kendi tadını yitirmeden, evrensel düzeyde söylemeyi amaçlamıştır. Sanatçının gitarist Bekir Küçükay’la birlikte Sevda Türküleri albümünün yanısıra Bariton Tuncer Tercan ile bağlamalar eşliğinde türküler seslendirdikleri Ezgili Yürekler adlı bir albümü bulunmaktadır.

Ömer Yılmaz, sanat ve eğitim kurumlarımızda kendi müziğimizi dışlamadan yeni eserler üretilmesini, bu yolla Türk ulusal operasının oluşmasını arzulamış ve konserlerinde bu repertuvara ağırlık vermiştir. 2004 Ocak ayında Şef Rengim Gökmen yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde A.Saygun’un Yunus Emre Oratoryosunda tenor partisini seslendirmiş ve bu eserin CD si yayımlanmıştır. 2005 yılı Eylül ayında Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirilen 3 Tenor konserinde yarısı Türk eserlerinden oluşan parçalar seslendirmiştir.

Sanatçı son konserini, 31 Ekim 2005 tarihinde doğduğu kent Trabzon’da vermiştir. 07 Nisan 2006 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Kimdir?

Galeri

Ömer Yılmaz'ın Fotoğraf ve Videolarından Oluşan Galerimiz...

BU WEB SİTESİ ÖMER YILMAZ’IN HATIRASINI YAŞATMAK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.